Lazer Epilasyon Nedir ?
Lazer Epilasyon Nedir?
Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kurtulmanın en sağlıklı ve en hızlı yöntemidir. Lazer epilasyonun temeli cilde uygulanan lazer enerjisinin, tüy köklerine ulaşmasıdır. Kökler bu enerjiyi melanin pigmenti sayesinde emer ve tüy köklerini ısı enerjisiyle yok etme ya da uzama özelliğini kaybetmesine yol açar.
Lazer Epilasyon Kimlere Uygulanabilir?
Kıl oluşumu tamamlanmış ve uygulamaya engel teşkil edecek herhangi bir sağlık problemi olmayan herkes lazer epilasyon yaptırabilir. Beyaz renkli kıllar renk pigmenti içermediğinden lazer epilasyondan etkilenmeyecektir.
Lazer Epilasyon Nasıl Uygulanır?
Göz ve göz çevresi haricinde tüm dokulardaki tüylere lazer epilasyon uygulayabiliriz. İşlem sırasında gözleri korumak adına özel gözlük kullanılmalı ve lazer epilasyonunun uygulanacağı bölge üzerinden herhangi bir yağ, krem, makyaj olmamalıdır. Uygulama süreleri kullanılan cihazlar ve yapılacak bölgelere göre değişkenlik gösterebilir. Örneğin ; yüz bölgesine 5-6 dakika , bacak bölgesine ise 1 saatlik bir sürede gerçekleşebilir. Soğutmalı lazer cihazlarında cildin ısınmasına izin verilmediğinden ciltte yanık oluşma olasılığı düşüktür. Uygulama esnasında tolere edilebilir hafif bir acı hissedilebilir. Lazer epilasyonu sonrasında kısa süreli kızarıklık meydana gelebilir bu durum geçicidir.
Lazer Epilasyon Etkisi Nasıldır?
Koyu ciltlerde lazer enerjisi, ciltteki melanin pigmenti ile de emildiğinden uygun lazer sistemi seçilmezse yan etkiler görülebilir. Bu sebeple tüm lazer tiplerini cihaz envanterinde bulunduran ve kaliteli, FDA Onaylı cihazlar kullanan lazer epilasyon merkezlerini tercih etmeniz tavsiye edilir. Çok açık tüylerde ise melanin eksikliğinden tam etki görülemeyebilir, bu noktada buz lazer epilasyon (soğutmalı ütüleme-diyot lazer) etkilidir. İlk lazer işleminde o an uzayan köklere etki edebileceğinden ve lazer epilasyon işleminin etkileri kişiden kişiye göre değiştiğinden kesin sonuç almak adına bu işlemler en az 5-8 seans tekrarlanmalıdır.
Lazer Epilasyon Çeşitleri Nelerdir?
Lazer epilasyon tedavisinde en çok tercih edilen epilasyon çeşitleri Alexandrite ve Diod lazer tipidir. Ülkemizde de en çok uygulanan bu tip lazerler dışında (IPL) Yoğun ışık tedavisi, ND Yag lazer ve Ruby Lazer uygulamaları da yapılmaktadır.
Alexandrite Lazer Epilasyon
Alexandrite Lazer Epilasyon 755 nanometre dalga boyunda uygulama yapar, bu dalga boyunda melanin absorbsiyonu oldukça iyidir, bu nedenle kalın kıllarda çok iyi sonuç alınır. Lazer enerjisi tüy köklerine ulaştığında melanin yapısını bozar ve tüy uzama özelliğini kaybeder. Çok koyu olmayan ten renklerinde ve koyu tüy rengine sahip olan kişilerde uygulanan bir yöntemdir. Alexandrite lazer yönteminde kullanılan soğutmalı sistem sayesinde lazer epilasyon uygulaması sırasında acı hissi çok az olur ve iz kalma ihtimali de yok denecek azdır. Alexandrite lazer epilasyon tedavisi istenilen sonucu elde etmek için 5-8 seans arasında uygulanır.
Lazer Epilasyonun Avantajları
Lazer epilasyon uygulaması uygulanan bölge için uzun süreli ve kalıcı bir tedavi biçimidir. Lazer uygulaması sayesinde kişi istenmeyen tüylerden kurtulmuş olacaktır. Lazer epilasyon sonrasında tüyler yeniden çıkacak olsa bile tüyler eskisinden çok daha az yani minimum oranda ve açık renkli olacaktır.
Lazer Epilasyonun Riskleri ve Yan Etkileri Var mıdır?
Lazer epilasyon uygulamasının güvenilirliği ve etkinliği FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından onay altına alınmıştır. Ancak bu noktada önemli olan seçeceğiniz lazer epilasyon merkezinin uzman doktor kontrolünde işlem yapan, FDA Onaylı, etkisi ve güvenilirliği tescillenmiş lazer cihazlarını kullanan kliniklerin seçilmesidir. Doğru ellerde, kaliteli ve cildinize uygun lazer cihaz sistemiyle ve doğru dozlarda yapılan lazer epilasyon işleminin herhangi bir yan etkisi veya sonuç alamama riski bulunmamaktadır.