Lazer Epilasyon Çeşitleri Nelerdir?

Lazer Epilasyon Çeşitleri Nelerdir?

Lazer epilasyon nedir?
Lazer epilasyon, istenmeyen kıl ve tüy köklerinin, lazer ışınları yardımıyla yok edilme işlemidir. Bu yöntemler, istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmak mümkündür. Sırt, yüz, omuz, genital bölge başta olmak üzere, hemen hemen vücudun tüm bölgelerine uygulanabilir. Lazer ışınları, uygulama yapılacak bölgeye milisaniyelik atışlar yapar. Bu ışınlar ısıya dönüşerek, kıl köklerini tahrip eder.
 
Lazer epilasyon nasıl yapılır?
İlk olarak epilasyon yapılacak olan bölgenin uygun hale getirilmesi gerekir. Kuru ciltler ve bronz tene epilasyon uygulanmaz. Cildin nemli olması gerektiğinden, birkaç hafta belirlenen bölge nemlendiriciler vasıtasıyla nemlendirilir. Epilasyon öncesi, epilasyon yapılacak olan bölgedeki tüyler temizlenir ve lazer ya da fototerapi uygulaması yapılır.
 
Lazer epilasyon çeşitleri nelerdir?
Lazer epilasyon uygulaması, cilt ve tüy yapınıza göre farklı şekillerde yapılabiliyor. Hangi tip lazer epilasyon çeşidinin sizin cilt ve kıl yapınıza uygun olduğuna, lazer epilasyon merkezinde görev alan bir uzman tarafından karar veriliyor. En çok kullanılan lazer epilasyon yöntemlerinden kısaca bahsedelim. 
 
Alexandrite Lazer Epilasyon: Hemen hemen en çok tercih edilen lazer epilasyon türü olan Alexandrite lazer epilasyon; açık renk tene ve koyu renk tüylere sahip olanlar için ideal bir yöntemdir. Bu yöntemin en büyük artısı, soğutucu özelliği sayesinde acı hissinin azaltılmasıdır. Ortalama 45 dakika süren, 4 ile 6 arası seansta, istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmak mümkündür.
 
Nd-YAG Lazer Epilasyon: Nd-YAG lazer epilasyon yönteminde asıl amaç, çoğalmaya meyilli olan kıl hücrelerini yok etmektir. Nd-YAG Lazer olarak isimlendirilen bu cihaz, varis ve kırışıklık tedavisinde de kullanılır. En tehlikesiz lazer cihazlarından biri olan Nd-YAG lazer ışın gönderme gücü yüksek olduğundan, derin noktalardaki kıl kökleri daha kolay yok edilir.
 
Lazer epilasyonun zararları nelerdir?
“ Lazer epilasyon zararlı mı? “ sorusu, bu uygulamayı yaptırmayı düşünen kişilerin merak ettiklerinin başında geliyor. Zararı ya da yan etkileri kişiden kişiye değişmekle birlikte, buna en doğru cevabı dermatoloji uzmanının vereceğini unutmayın. Yine de bilgilendirme amaçlı, en fazla görülen yan etkilerinden bahsedelim. 
Epilasyon yapılan bölgede kaşıntı, kızarıklık ya da kabarma görülebilir, hafif bir ağrı, karıncalanma ya da uyuşma hissedilebilir. Bu etkiler cilt ve kıl yapısına göre 3 ve 7 gün arası sürer.
Henüz bir zararı ispatlanmasa da, hamilelere uygulanması tavsiye edilmez.
Lazer epilasyon sırasında gözler korunmazsa, bulanık görme, gözde kızarma ya da sulanma görülebilir. Fakat bu etkiler de genel olarak geçicidir. 
 
Lazer epilasyonun faydaları nelerdir?
Vücudunuzda istemediğiniz kıl ve tüylerden tamamen kurtulmanızı sağlayan lazer epilasyonun en belirgin faydaları; 
Yüz ve genital bölge gibi hassas, bacak, göğüs ve sırt gibi yoğun kıl bulunduran bölgelerinizde kolay ve etkili bir yöntemdir. 
Hemen hemen her yaş ve cilt tipine uygun bir yöntemdir. 
Kıl ve tüylerin tekrar çıkma olasılığı çok düşüktür. Tekrar çıkmaya başlasa bile çok zayıf ve açık renkli olacaktır. 
Yaklaşık 45 dakika süren, en fazla 6-7 seansta biten hızlı bir yöntemdir.
Kıl dönmesi ve kıl batması gibi rahatsızlıkların tedavisinde de kullanılır.
 
Lazer epilasyon öncesi neler yapılır?
Lazer epilasyonun, uzman biri tarafından yapılıp yapılmadığına dikkat edin. Epilasyon öncesi ayrıca aşağıdaki konular önemlidir; 
Lazer epilasyon tedavisine başlamadan en az 1 ay öncesine kadar ağda gibi uygulamalar yapmayın.
Tüy rengini açıcı ilaç ya da kremler kullanmayın.
Deri hastalığı olanlar, epilasyon öncesi tedavilerini yaptırmış olmalılar.
Epilasyon öncesi, uygulama yapılacak bölge makyaj ya da kozmetik ürünlerinden arındırılarak temizlenmelidir. 
İlk olarak lazer ışınlarının test atışı yapılıp, kişinin ışınlara karşı duyarlı olup olmadığı 1 ya d 2 gün gözlenmelidir.
 
Lazer epilasyon sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
 
Lazer epilasyon sonrası en fazla dikkat etmeniz gerekenler şunlardır; 
Lazer epilasyonu kış aylarında yaptırmanız, oldukça etkili bir seçim olacaktır. Fakat yaz aylarında yaptırıyorsanız, epilasyon sonrası kendinizi güneş ışınlarından korumanız gerekiyor. Eğer güneşli havada dışarı çıkmak zorundaysanız, 30 ya da daha yüksek faktör değerine sahip güneş kremi kullanmalı, nemlendiriciler ile epilasyon yapılan bölgeyi nemli tutmalısınız.
Epilasyon yapılan bölgeye, epilasyondan sonra en az 1 gün sıcak su değdirmeyin. 
Ağda ya da tüy dökücü krem kullanmayın. 
Epilasyon yapılan bölgeye yumuşak davranın. Kaşımayın, bastırmayın.
 
Lazer epilasyon uygulamasında ağrı hissedilir mi ?
Epilasyon yaptıran kişinin ağrı eşiğine ve uygulamada kullanılan cihazlara göre, değişen oranda ağrı hissedilebilir. Ancak lazer epilasyon sırasında soğutucu kullanılması, bu ağrıları en düşük seviyeye indirmektedir.
 
Lazer epilasyon kaç seans sürer ?
Uygulama yapılacak bölgeye, cinsiyete (erkeklerde daha yoğun kıl bulunur) ve cilt tipine göre değişmekle birlikte, ortalama 6-8 seans sürer.
 
Lazer Epilasyon Çeşitleri Nelerdir?