Epilasyon Çeşitleri Nelerdir

Epilasyon Çeşitleri Nelerdir

Epilasyon amaçlı kullanılan lazer tipleri 3 çeşittir. Alexandrite lazer, Nd-YAG lazer, İğneli Epilasyondur. Hangi lazer yönteminin kişiye uygun olduğuna, uygulama öncesinde uzman doktorlar, cilt ve kıl yapısını değerlendirerek karar vermelidir. Bu değerlendirme ile epilasyondan beklenen başarı oranı artar ve yan etki ihtimali azalır.
 
ALEXANDRİTE LAZER EPİLASYON
Pratik ve etkili bir yöntem olan Alexandrite lazer, teknik özelliklerinden dolayı sadece açık cilt tiplerinde kullanılabilmektedir. Tüylerin işlem sonrası yüzeyden hemen uzaklaşması, uygulama sonrası memnuniyeti arttırmaktadır. Koyu tenli kişilerde bu lazerle uygulama yapmak yan etki ihtimalini artırmaktadır. Alexandrite lazerin yüz, boyun gibi bölgelerde kullanımı ince tüylerde artışa neden olabilmektedir. Bu bölgelerde kullanımı cilt tipi açık renk olsa bile önerilmemektedir. Alexandrite lazer epilasyon: Daha çok özel lazer epilasyon merkezlerinde uygulanan ve en tehlikesiz, en etkili lazer epilasyon türüdür. Çok esmer olmayan ten rengi ve koyu renk tüy yapınız varsa Alexandrite lazer epilasyon çeşidi tam size göre.
 
ND-YAG LAZER EPİLASYON
Dalga boyu 1064 nm olan lazer epilasyon cihaz tipidir. Epilasyonda asıl yok edilmek istenen kıl kökündeki doğurgan hücreler olduğundan, lazer ışınlarının ilk önce buraya temas etmesi gerekir. Nd-YAG lazer, melanin hücrelerinin yoğun olduğu epidermo-dermal birleşme hattını aştıktan sonra etkisini alt cilt katmanında gösterir. Çok koyu cilt tipleri için geliştirilmiş bir sistemidir. Çok dikkatle seçilmiş durumlarda, nadir olarak kullanılan bir lazerdir. Nd-YAG lazer renkli tüylerin köklerini yakarak kalıcı kıl kaybı yapar. Nd-YAG lazer renge çok duyarlı olmadığından koyu ten rengine sahip olanlar ve bronz teni olanlarda epilasyonda tercih edilir. Çünkü  koyu cildi yakmaz. Ayrıca Nd-YAG lazerle kılcal damar (varis) tedavisi de yapmaktadır. 
 
İĞNELİ EPİLASYON
İğneli epilasyonda uygulama tekniği üzerinde titizlikle çalışılması gereken bir yöntemdir. Kıl köküne ince steril bir iğne ile girilerek çok düşük akımlı bir elektrik uyarı yapılır. İğneli epilasyon kalıcı çözümlerdendir. İnce ve yumuşak iğnelerle kıl köküne girip zayıf akımlı elektrikle köklerin yakılması yöntemidir. Kullanılan iğneler steril ve kişiye özel olmalıdır. İğne paralel tutularak kıl folikülüne akım verilir. İğneyi çıkartmadan önce akım kesilir kıl folikülü tahrip olmuşsa kıl kolayca çıkar. Ciltte hafif kabarıklıklar veya kızarıklıklar görülebilir. Çok özenli çalışılmasına rağmen hafif kızarıklıklar normaldir. İğneli Epilasyon Sonrası takip eden 24 saat içinde deriyi tahriş edebilecek parfüm, deodorant gibi kozmetik ürünlerinin sürülmemesi tavsiye edilir. Epilasyondan sonra ortalama 2-3 saat su değdirilmemeli ve cilt sıcak su ve kese ile tahriş edilmemelidir. Ilık su ve yumuşak bir sabunla uygulama alanı yıkanabilir. Enfeksiyon gelişmemesi için tedavi alanına antibiyotik içeren krem veya pomadların sürülmesi önerilir.
 

 

Epilasyon Çeşitleri Nelerdir