Lazer Epilasyon Ve Faydaları

Lazer Epilasyon Ve Faydaları

Lazer Epilasyon

Epilasyon; istenmeyen tüy-kılların çeşitli yöntemlerle vücuttan uzun süreli zayıflatılarak ve azaltılarak uzaklaştırılmasıdır. Lazer, kabaca tek dalga boyunda yoğunlaştırılmış ışık demektir. Belirli bir dalga boyundaki lazer ışınları koyu renkli maddeler tarafından tutunurlar ve enerjilerini bu maddelere aktararak ısı enerjisine dönüşürler, ortaya çıkan enerji kıl kökünü beslendiği damardan ayırarak tüylerin tekrar çıkmasını engeller.

Lazer Epilasyonun Faydaları:
Bacak, sırt gibi geniş alanlarda uygulama olanağı sağlar
Anestezi gerektirmeyen bir yöntemdir.
Tekrar büyüme olsa bile oluşacak tüyler zayıf açık renkli kozmetik önemi zayıf tüyler şeklindedir.
Ortalama 4-5 saatte vücuttaki tüm tüyler temizlenebilir.
Batık kılların ve kıl dönmelerinin tedavisinde kullanılır.

 

Lazer Epilasyon Öncesi

Uzman, ilk görüşmede hiçbir uygulama yapılmadan önce kılları ve bölgeyi görmelidir. İlerleyen seanslarda Lazer epilasyon uygulamasından 3 gün önce işlem yapılacak bölgenin evde uygun şekilde jilet ile tıraş edilmesi seans sırsında vakit kaybını önler. Uygulamanın yapılacağı bölgede 4 hafta önceden başlamak kaydıyla cımbız, ağda gibi kökten kıl alma yöntemleri kullanılmamalıdır. Ayrıca cilt tonunu belirgin koyulaştıracak şekilde güneş ışığından ve bronzlaşmadan da kaçınılmalıdır. Lazer epilasyon uygulanacak kıllara sarartma, boyama gibi işlemler yapılmamış olmalı kendi renginin korunmasına özen gösterilmelidir. Lazer epilasyon uygulaması öncesi cilt üzerinde makyaj, krem gibi uygulamaların temizlenmiş olması gerekmekte, düzenli kullanılan ilaçların mutlaka seanstan önce bildirilmesi gerekmektedir.

 

Tedavi Süresi

Lazer`le epilasyon tedavi süresi kişiden kişiye değişmektedir. Yaş, genetik, hormonal faktörler, ilaç kullanımı ve metabolizmanın özellikleri gibi birçok faktörler tüylerin kalınlığı ve gücü üzerinde etkili rol oynar. Lazer, tedavi süresince büyüme döngüsündeki kıl folikülünün büyüme kapasitesini hızla yavaşlatır ve yok eder. Lazer tedavisi başlangıcından itibaren tüylerin daha yavaş ve daha ince çıktıkları gözlemlenebilir.

 

Lazer Epilasyon Sonrası

Lazer epilasyon seansından sonra hafiften koyuya kadar değişen bir kırmızılık ve hafif bir güneş yanığına benzeyen bir yanma hissi oluşur. Lazer epilasyon seansı sonrası oluşan bu reaksiyon genellikle 1-2 saat içinde azalarak yok olur. Tedaviden bir kaç gün sonra kıl köklerinden ayrılmalar görülebilir Bazen 1-2 güne kadar da uzayan hafif kızarıklık olabilir. Bu bölgesel reaksiyon için nemlendirici kremler çoğunlukla yeterli olur. Lazer epilasyon uygulaması yapılan bölgenin 2 hafta boyunca güneş ışığına maruz kalmamasını ya da güneş banyosu yapılmamasına solaryuma girilmemesi gerekir. Lazer epilasyon sonrası kalan ince ve sarı tüyleri lazer epilasyon görmeyeceğinden iğneli epilasyon yapılması gerekir.

 

İğneli Epilasyon Nedir?

İğneli Epilasyon Yaklaşık 100 yıldır uygulanan en eski epilasyon yöntemidir.Her türlü kıl yapısında etkilidir.
İğneli epilasyon, ustalık gerektiren ve mutlaka steril koşullarda uygulanması gereken bir işlemdir. Bu yöntemde, ince ve yumuşak steril bir iğneyle kıl köküne girilerek zayıf bir elektriksel akım uygulanır.
Böylece kıl kökleri tahrip edilerek kalıcı bir çözüm sağlanır. Uygulanacak seans sayısı tüylerin çıkış süresi, yapısı, rengi ve yoğunluğuna göre belirlenir.

 

İğneli Epilasyon Tekniği

İğneli Epilasyon Tekniğinde epilasyon yapılacak bölge temiz olmalı ardından %70’lik alkol ile hafifçe tampon yapılmalıdır.
Epilasyon için düşük bir frekans yeterlidir.Uygulama sırasında hafif bir ısı hissedilir.
Kullanılan iğneler steril ve kişiye özel olmalıdır. İğne paralel tutularak kıl folikülüne sokulur ve akım verilir.
İğneyi çıkartmadan önce akım kesilir kıl folikülü tahrip olmuşsa kıl kolayca çıkar. Uygulama süresi her defasında kıl yoğunluğuna göre değişir ve cm’den 2-3 tüyden fazla alınmamalıdır. Ciltte hafif kabarıklıklar veya kızarıklıklar görülebilir.Çok dikkatli çalışılmasına rağmen hafif kızarıklıklar ve küçük kabuklanmalar normaldir.
Uygulamadan hemen %100 sonuç almak mümkün değildir.Çünkü her kılın dönemi vardır bu dönemler anagen,katagen,telogen dönemlerdir.
Bu dönemler iğneli epilasyonda son derece önemlidir.Kıllar anagen dönemdeyken iğneli epilasyondan maksimum etki etki alınacaktır.
Uykusuz,yorgun ve adet döneminde karın açken,grip gibi rahatsızlıklarda iğneli epilasyon yaptırılmamalıdır. Bu dönemlerde vücut hassas olduğu için acı hissi verebilir.
Varisli hastalar,kalp pili kullananlara,ödem olan kişilere,şeker hastalarına,hamilelere,aids hastalarına kesinlikle uygulama yapılmaz.

 

İğneli Epilasyon Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

•    Epilasyonu takip eden 24 saat içinde cildin oksijen almasını engelleyen faktör parfüm, deodorant gibi kozmetik ürünlerinin sürülmemesi tavsiye edilir.
•    Epilasyondan sonra cilt sıcak su ve kese ile tahris edilmemelidir.
•    Özellikle asit bazlı sabunlar hassas ciltlerde iritasyona ve alerjiye sebeb olabilir.
•    Ayrıca epilasyonu takip eden 3 gün içerisinde kızgın güneş altında bronzlaşılmamalıdır.

Hangi durumlarda iğneli epilasyon yapılması sakıncalıdır?

Epilasyonun yapılma dönemleri bulunmaktadır. Anagen dönemde (gelişme ve olgunluk aşaması) yapılan epilasyon daha etkili olmaktadır. Bu yöntem erkeklere de uygulanabilir. Bazı durumlarda iğneli epilasyon yapılması sakıncalıdır. 
•    Hamilelik 
•    Kanama, 
•    pıhtılaşma bozukluğu olan kişiler 
•    Kalp pili olanlar
•     AIDS, 
•    hapatit gibi bulaşıcı kalp hastalığı olanlar
•     Uygulama bölgesinde aktif enfeksiyonu olanlar
•     Diayabeti olanlar

 

Lazer Epilasyon Ve Faydaları